perjantai 3. toukokuuta 2013

Pihatyöt alkoivat


Heti vapun jälkeen aloitimme ryminällä pihatyöt. Toukokuu alkoi aurinkoisena, mutta tuulisena. Pihaan oli tupsahtanut säkkikaupalla muurikiviä ja noin 20 lavallista pihakiviä.



Heti kivien jälkeen pihaan tuotiin kaivinkone ja siitä se sitten lähti. Ensin tuupattiin vanhat valaisinpylväät kumoon ja sitten riuhdottiin ylös kaikki etupihaa koristaneet (?) pensaat ja pienet puut. Talon edustalta kaavittiin maata pois, jotta saatiin pihakivetyksille hyvät pohjat.


Kahden ensimmäisen päivän aikana pihalta saatiin vietyä pois pari kuorma-autollista vanhaa maata, kipattua muutama kuorma soraa ja hiekkaa tilalle ja tehtyä pohjatyöt kivetykselle. Uskomatonta, mutta myös puolet kiveyksestä saatiin paikoilleen. Ammattilaisilta se homma käy näppärästi ja nopeasti. Ammattilaisena tässä projektissa toimii Viherrakenne Jaakkola.



Intoa piukeana seurasin miten työt edistyivät ja unohdin ottaa kuvia kivetyksestä. Ensi viikolla päivitän vähän tiuhempaan mitä pihalla tapahtuu. Lopuksi kuvia iloisista talkoolaisista! Kiitos Maria, Marianne, Juha ja Jukka!




Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti